blog5.jpg
שם מלא*:
דוא"ל:
kacha_matkonim.jpg

בעברית קוראים לזה פשטידה ובשאר יוצאי צפון אפריקה קואג'דה, "מחמאר", מעקודה, ועוד ועוד..

 
בעברית קוראים לזה פשטידה
ובשאר יוצאי צפון אפריקה
קואג'דה, "מחמאר", מעקודה, ועוד ועוד..
מה שבטוח הכל נכון, והכל טעים
מאכל אהוב ונוסטלגי יעיף אותנו חזק אל בית אמא.
המתכון הבא מבוסס על מתכונו של אבי לוי ממאסטר שף עם תוספות קלות 
 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים רתוחים במים עם מעט מלח ומעוכים גס, לא פירה
1 חבילה פטרוזיליה ללא הגבעולים קצוצה ושטופה
1 קופסא  גזר ואפונה
כפית שטוחה מלח
חצי כפית כורכום
פלפל שחור
מעט מרק עוף
3 כפות שמן
8 ביצים 

 פשטידה.jpg
לערבב את כל החמרים לעיסה חלקה
וכל מה שאנו זקוקים לו הוא סיר טפלון בגודל בינוני

לשפוך 5 כפות שמן לסיר ולחמם על הגז, למזוג את כל  העיסה
ליישר עם כף מלמעלה שתהיה שכבה אחידה, לא להיבהל כל השמן יצוף
להמשיך לבשל כ-10 דקות על אש גבוהה, ובזהירות להוציא את השמן מלמעלה עם כף ולשפוך.
עד כמה שאפשר, לא נורא אם יישאר קצת שמן מלמעלה

אחרי 10 דקות להכניס לתנור שחומם מראש בחום של 180 עד שהבלילה משחימה מלמעלה
יכול לקחת שעה ואולי גם יותר
להוציא מהתנור ולהניח להתקרר מעט כ-10 דקות

להניח צלחת גדולה יותר מקוטר הסיר,
ולהפוך בזהירות לצלחת

בהצלחה ובתיאבון
 
 

תגובות

עזרה לתושבי המרכז והדרום

**** בעקבות המצב הביטחוני והאירועים הפוקדים אותנו - "ככה" פורטל המשפחה של ישראל מזמינים את תושבי הצפון המעוניינים לארח משפחות מהדרום בתקופה זו, בבתים פרטיים, צימרים ובתי מלון לפנות אלינו לפרסום ההזמנות בפורטל.
kacha_mefarsemim.jpg
banner_250.jpg